Nie daje mi spokoju kilka spraw z tym serwerem naszym TeamPlay.
A więc:
1 - Bartu fajnie że wprowadziłeś jakiś czas temu pewne reformy ale zmiana mapy do 12 rund dla wygranego teamu jest do bani
Lepiej było jak mapka miała 20-25 min czasu
2 - Trochę nas zapoznałeś z mapkami ale nie podoba mi się mapcykle, lepiej było jak vote było na mapki
Przez to serwer jest czasem pusty
3 - Usunąć ranking ! - dlaczego? - ponieważ to nie przypomina serwera TeamPlay, tylko bandę graczy którzy nie grają, razem tt nie rashuje w grupach tylko każdy w inną stronę i się kampi żeby mieć dużo fragów
4 - Włączyć komendę /hp bo czasem chce się wiedzieć ile mi do szczęścia brakowało
5 - No i jest jeszcze pewna sprawa ale chyba da się załatwić bez problemo
A więc chodzi mi o to że tylko admini mogą widzieć ct i tt a zwykli gracze nie to ok - ale jest problem złoty kodeks adminów mówi ukrywaj się jako admin ale gdy admin cos napisze nie będąc na spec to pisze (spectors) przed sayem.
To tyle proszę o rozpatrzenie, mile widziane komentarze innych użytkowników !
Ad.1 Nie. Są tu proste zasady, gramy do wygranych 12 rund i zawsze wiadomo kiedy skończy mapa. A jakie emocje jak jest 11 : 11 . Moim zdaniem to mogłoby zostać.
Ad. 2 TAK, ale to też musiałoby być jakoś dobrze zorganizowane, aby nie grać cały czas 5 map. Jak się da VOTE zazwyczaj wybierają gracze (dust2, inferno, nuke) i tak mogłoby być i tym razem
Ad. 3 Tu jestem neutralny. Mnie on nie przeszkadza. A innych graczy zawsze można dyscyplinować gdy ktoś gra na fragi a nie realizuje celów mapy.
Ad. 4 Tak, bardzo przydatna jak nam za szybko zniknie wynik mojej rundy a tak czasami bywa.
Ad. 5 A z tym ostatnim to nie wiem o co Ci chodzi :P
Mnie też nie daje spokoju jedna rzecz w związku z tym naszym serwerem TeamPlay...
Ad.1. Nie. Gra do 12 jest ok, mapki się nie nudzą no i wydaje mi się, że wprowadza to większego ducha rywalizacji tak jak napisał Qbuss.
Ad.2. Tak i Nie Vote na końcu kiedyś był, faktycznie jak nie ma admina i wskoczy tawerna to ludzie uciekają. Aczkolwiek, vote na końcu prowadzi do tego, że wciąż są te same mapy. Lepiej by było usunąć z mapcycle te nietrafione przy których wszyscy wychodzą albo natychmiast proszą o zmianę.
Ad.3. Nie. Czy rank będzie czy nie, są gracze, którzy już tak mają, że za fragami biegają:) Dlatego może sobie być, nie przeszkadza a czasem fajnie zerknąć jak tam idzie z HSami.
Ad.4. Nie. Jak zginiesz wyświetla komu i ile zabrałeś oraz kto i ile zabrał Tobie tego HP. Ludzie takimi komendami potem spamują, mi tego nie brakuje.
Ad.5. Obojętne. Fakt, może to zdradzić. Ale po co się chować?? Mnie ludzie już po głosie rozpoznają, nie ma sensu:)
Ad.5. Obojętne. Fakt, może to zdradzić. Ale po co się chować?? Mnie ludzie już po głosie rozpoznają, nie ma sensu:)
Chować się trzeba, bo wielu cziterow się pyta kto jest adminem ja zawsze od powiadam ze nie ma żadnego i za chwile ban za czity dla niego. A jak się pochwalisz ze masz admina, wejdzie jak ciebie nie będzie
[ Dodano: 2010-01-03, 11:42 ]
a ja dodam jeszcze ze przydała by się ta ''mala mapa'' bo wieczorami jak jest jeden na jeden to trochę sensu nie ma się ganiać po mapie
Ossto, masz rację, ale tylko w przypadku gdy koleś wchodzi pierwszy raz na serw (i często ostatni bo kończy się to banem). Przed graczem, który nie gra pierwszy raz się nie ukryjesz i nic na to nie poradzisz. Pozna Cię po avatarze steam, nicku, głosie, steam id no czymkolwiek.
Na pytanie "kto jest adminem" twierdząco odpowiadają zazwyczaj Ci co nim nie są.
Mała mapa by się przydała to fakt. Reszta zmian na nie z mojej strony.
Tymczasowo nie gram wgl w cs'a, a tym bardziej rzadko gralem na TP. Ale mysle ze moge sie wypowiedziec, bo jeszcze wiem o co chodzi w nim.
1.Jak najbardziej teraz jest wporzadku. Jest ten klimat niczym spar.
2. Oczywiscie jak ludzie glosuja na mapy to jest lepsza atmosfera. Jak to sie mowi, co sie lubi to sie ma.
3. Tutaj to chyba bez roznicy, czy z rankiem czy bez niego. Jednych motywuje rank do dobrego grania, a innym to wisi.
4. Wylaczyc, chyba nie musze opisywac dlaczego. Po prostu naprawde lepiej sie gra jak sie nie wie ile hitpointsow zadalo.
5. Obojetne mi to, jak to pisalem rzadko jestem na tp :).
1 - jest spoko tak jak jest
2 - albo wprowadzic voty (ale zeby nie bylo caly czas d2), albo wywalic niektore mapy z mapcycle
3 - zawsze bylem za nieusuwaniem rankingu. Jak ktos gra dla fragow to i tak bedzie gral (przeciez jest "tabela" w ktorej kazdy chce byc pierwszy), a ranking powoduje ze gracze wracaja na serwer, bo nie sa anonimowi
4 - nie trzeba, jak ktos chce zobaczyc ile hp zabral to zobaczy na koniec rundy
Podział mapcycle to świetny pomysł, natomiast jeżeli mogę coś zaproponować nie zakładając nowego tematu to zastąpienie np. mapy de_chateau która nie ma grywalności na jedną z map cs ...i tu mi sie marzy cs_office :D
cs_office bardzo dobra mapa:) Również chciałbym by była w dziennym mapcycle:)
Genrealnie ten podział to świetny pomysł. Chylę czoła:)
[ Dodano: 2010-01-04, 12:15 ]
A z piatym podpunktem o ile dobrze rozumuję to trilogy ma na mysli to, ze admin obserwujac grę kogoś z przeciwnej drużyny jak pisze cos to wyświetla mu SPEC przed tym jego potokiem słów co go demaskuje:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.