Serwer Słupsk :: Serwery Counter-Strike :: CS :: AMXX :: HLDS :: Grafika ::

Zamknięty przez: Battle
2010-02-06, 20:26
luźne uwagi
Autor Wiadomość
 220 
Zasłużeni
Volt.uff??

Informacje
SID: 0:1:27347539
Wysłany: 2009-11-08, 15:21   luźne uwagi

Witam!

1. Moim zdaniem przydałoby się wydłużyć czas rundy. 1:30 to za mało, taki krótki czas wymaga niezłego raszu. Jak kolega z paką ginie, ciężko się cofnąć i jeszcze zdążyć plantnąć. Wiem, że krótki czas ma ukierunkować grę na TP ale jak jest większa mapa to jest spora przeszkoda dla czerwonego teamu.

2. Granice raszu. Czytałem wcześniej posta gdzieś, że będą różowe i migać:-) Kolor może być dowolny ale czy można zrobić je nie migające?? Czasem znikają, wbiegam i niestety ginę wyśmiany. Mało fajne. Gdyby nie migały byłoby lepiej:)

3. Kultura. Trochę tego mi brakuje. Nie chcę rzucać nickami, ale jej brak czasem razi nawet u @.

4. Jest podobno 5-6 @. Niestety mimo wcześniejszego posta wciąż mało który gra wieczorem.

5. Lagi. O ile na wszystkie pozycje wcześniejsze możecie mieć wpływ, to na to nie wiem czy można coś poradzić. Ale lagi tutaj, zaraz po cziterach to największa zmora. Czasem są, czasem ich nie ma. Ale zawsze niezmiernie denerwują.

Pomijając to wszystko. Jest to bardzo fajny serwer, jak już włącze CS'a to gram tylko na nim. Grają tu dobrzy ludzie, idzie pogadać i pograć.

Pozdrawiam wszystkich tych, których łączy zamiłowanie do tej gry.
Volt;-)

Pro 
Użytkownik
DZIAD

Informacje
Ostrzeżeń:
 5/3/6
Wysłany: 2009-11-08, 15:35   Re: luźne uwagi

romannb napisał/a:
1. Moim zdaniem przydałoby się wydłużyć czas rundy. 1:30 to za mało, taki krótki czas wymaga niezłego raszu. Jak kolega z paką ginie, ciężko się cofnąć i jeszcze zdążyć plantnąć. Wiem, że krótki czas ma ukierunkować grę na TP ale jak jest większa mapa to jest spora przeszkoda dla czerwonego teamu.

Jestem za mozna wydłużyć do 2minut niekiedy jak gram na tym serwerze to mnie wnerwia.

romannb napisał/a:
2. Granice raszu. Czytałem wcześniej posta gdzieś, że będą różowe i migać:-) Kolor może być dowolny ale czy można zrobić je nie migające?? Czasem znikają, wbiegam i niestety ginę wyśmiany. Mało fajne. Gdyby nie migały byłoby lepiej:)

Jestem za już 3 razy na tym zginołem.

romannb napisał/a:
3. Kultura. Trochę tego mi brakuje. Nie chcę rzucać nickami, ale jej brak czasem razi nawet u @.

Jestem za może na serwerze na serwerze tp jeszcze nie widziałem żeby ktoś klnoł przez mictro ale na diablo tam gdzie gram często się to zdarza.

romannb napisał/a:
5. Lagi. O ile na wszystkie pozycje wcześniejsze możecie mieć wpływ, to na to nie wiem czy można coś poradzić. Ale lagi tutaj, zaraz po cziterach to największa zmora. Czasem są, czasem ich nie ma. Ale zawsze niezmiernie denerwują.

Nie chce się mieszać na ten serwer ale może na próbę zmiejszyć limit do 100 na próbę jak bartu nie chce powiększyć.

romannb napisał/a:
Pomijając to wszystko. Jest to bardzo fajny serwer, jak już włącze CS'a to gram tylko na nim. Grają tu dobrzy ludzie, idzie pogadać i pograć.

Z tym się zgodze.
--------------------

GuCCi Mane 
Użytkownik
CruNk # Bdg eleCtrO

Informacje
Wysłany: 2009-11-24, 22:04   

Zgadzam się z kolegą z Bdg, natomiast nie w każdej kwestii.

1. Do rozważenia także jest pomysł wg mnie, ażeby granice rashu nie zabijały jak się w nie wejdzie, tylko odrzucały, odpychały itp.
2. Kultura jak najbardziej, czasem na bardzo niskim poziomie. Może to dziwne, ale irytują mnie osoby, które nie potrafią zastosować ortografii. Z tego co widzę po poście to nie tylko mnie :-) ( po[Z]dro Volcie :P ).

To tak z grubsza ;-)
--------------------
Oczekuj nieoczekiwanego. Zawsze ;]

Battle 
Administrator

Informacje
SID: 0:1:10613320
Wysłany: 2009-11-24, 23:03   

GuCCi Mane napisał/a:
jak się w nie wejdzie, tylko odrzucały, odpychały itp.

To niestety nie przejdzie, bo sobie niektórzy "lubią" w nie wskakiwać/przeskakiwać. Co do migających, to z tego co wiem to się nie da tego zrobić ale da się pogrubić je i zmienić kolor.

GuCCi Mane napisał/a:
2. Kultura jak najbardziej, czasem na bardzo niskim poziomie. Może to dziwne, ale irytują mnie osoby, które nie potrafią zastosować ortografii. Z tego co widzę po poście to nie tylko mnie ( po[Z]dro Volcie :P ).

Z tym to niestety ja nic nie zrobię, jeżeli nawet @ chcą kultury to muszą się sami ogarnąć. Jeżeli jestem na serwerze to sam tego pilnuje, ale niestety jestem baaaardzo rzadko, bo nie mam czasu zbytnio na grę.
--------------------
Płacz, stan emocjonalny, będący reakcją na strach, ból, smutek, żal.

Rower jest Bogiem, DH nałogiem, naprawa zabawą a Boxxer podstawą.

220 
Zasłużeni
Volt.uff??

Informacje
SID: 0:1:27347539
Wysłany: 2009-11-24, 23:54   

Bartu, grubsze i różowe linie mogą mnie zabić:) zniosę to:) w sumie jakiekolwiek te linie by nie były to widać je dopiero z bliska, a czasem to zbyt późno, żeby wyhamować:) więc kolor nic nie da, aczkolwiek można poeksperymentować. Są mapy na których one są niewidoczne (de_vertigo).
Może zamiast linii da się wykombinować całą płaszczyznę różowego koloru...
No ale najważniejsze, że roundtime jest dłuższy:) można zdobyć więcej fragów, gra nie jest już taka szybka. Można pomyśleć, zakombinować:)*

Czas spać, bo rano do pracy:)
Pozdro

* nie mylić z kampieniem:)

Jer0 
Użytkownik

Informacje
SID: 0:0:25163913
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2009-11-25, 01:40   

jest dobrze nic nie zmieniac
--------------------

http://www.youtube.com/Jer0PL

trilogy 
Banned

Informacje
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2009-11-25, 07:54   

bartu233 napisał/a:
Z tym to niestety ja nic nie zrobię, jeżeli nawet @ chcą kultury to muszą się sami ogarnąć. Jeżeli jestem na serwerze to sam tego pilnuje, ale niestety jestem baaaardzo rzadko, bo nie mam czasu zbytnio na grę.

Wiesz Battle, ja tam kultury próbuje dotrzymać na serwerze a nawet jeśli ktoś konsekwentnie dostaje ciągle gagi to lecą bany po 4h "Przeklinanie" bo tu na tym serwerze jest i musi być dotrzymywana kultura osobista :roll:
A jeśli kolesiowi się raz zdarzy to ok zrozumiem i jak jeszcze mnie nie wkurza to mam na niego ... ale jeśli koleś wchodzi wszystkim na nerwy i mnie najbardziej to się nie zastanawiam i tak nie jeden admin robi to samo <BAN>.

gornikp 
Użytkownik
Aj lov maj stim

Informacje
SID: 0:1:19769516
Wysłany: 2010-02-06, 15:56   

Podpisuje się pod punkem nr 2 wiele razy zadarzalo się mi wpaść na ten antyrush gdyż na pewnej wysokści on poprostu znika 9 te niebieskie linie nie migają). Zwracam się więc z uprzejmą prośbią do admina zeby: najlepiej zrobić normalny antyruch (odpychający) a jak ktoś wpadnie w niego to po 10 sekundach ban.
--------------------
Nick w grze: Majner

Battle 
Administrator

Informacje
SID: 0:1:10613320
Wysłany: 2010-02-06, 20:26   

gornikp napisał/a:
Podpisuje się pod punkem nr 2 wiele razy zadarzalo się mi wpaść na ten antyrush gdyż na pewnej wysokści on poprostu znika 9 te niebieskie linie nie migają). Zwracam się więc z uprzejmą prośbią do admina zeby: najlepiej zrobić normalny antyruch (odpychający) a jak ktoś wpadnie w niego to po 10 sekundach ban.

No to masz pecha, przyzwyczaj się w końcu gdzie są strefy. Ja już na pamięć praktycznie biegam bo wiem gdzie są. Poza tym zrobiłem trochę grubsze zielone.
--------------------
Płacz, stan emocjonalny, będący reakcją na strach, ból, smutek, żal.

Rower jest Bogiem, DH nałogiem, naprawa zabawą a Boxxer podstawą.

..:: Wujek Google ::..

Dołaczył: 01 Lis 2007
Skad: z serwera www

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Zasady Postowania Opcje