Rozważamy wprowadzanie "kont neo" tzn że żaden koles ze zmiennym ip nie będzie mógł wejść dopóki nie zgłosi nam swojego zakresu IP, loginu i hasła. Poprostu napiszeszą do H@ swój nick a on im podam hasło. Raz je wpisze do consoli i będzie już mógł normalnie wchodzić :) oczywiście na swoim nicku.
ban na cfg ma być i bedziesz banować skutecznie dzieci neo, dlaczego mają być karani ludzie którzy chcą grać normalnie?
Zobacz np: Tomek chce porgać se na D2, szuka w google.pl>znajduje adres ale nie może wbić na serwer, skąd ma wiedzieć, że ma na to forum wejść i napisać o tym?
woli se znaleść inny serwer i tam se pograć, bo uzna że serwera już nie ma.
Wątpie że Battle będzie sie chciało tyle haseł zakładać (mi by sie nie chciało)
to jest moje zdanie
P.S. Battle ma neo :p
* z niej odczytujemy kod, które posłuży nam do unbana; możemy też przeglądać rozdane bany
Unban:
Cytat: amx_unbancfg [kod]
* usuwamy bana o określonym na liście kodzie
Instalacja
plik .amxx do amxmodx/plugins/
folder cfgban/ do amdmodx/configs/
* Pliki tworzone w tym folderze są dość istotne dla działania pluginu i nie powinno się ich edytować ręcznie!
Info
Ze względów bezpieczeństwa nie upubliczniam źródła, więc chciałbym krótko opisać działanie pluginu.
Tworzona jest mini baza danych na serwerze przechowująca wszystkie informacje, a zbanowany gracz posiada klucz (kod), który go identyfikuje. Z takiej relacji wynika potrzeba unikatowości pola, więc gracz ma bana tylko na serwie, na którym go dostał. Rozwiązaniem dla sieci serwerów mogłoby być przeniesienie danych do MySQL, ale jeszcze nie powstała nawet wersja testowa takiego rozwiązanie i nie wiem czy w ogóle powstanie.
troche wysiłku, lub wyższy poziom wtajemniczenia w google.pl xD
ban na cfg ma być i bedziesz banować skutecznie dzieci neo, dlaczego mają być karani ludzie którzy chcą grać normalnie?
Zobacz np: Tomek chce porgać se na D2, szuka w google.pl>znajduje adres ale nie może wbić na serwer, skąd ma wiedzieć, że ma na to forum wejść i napisać o tym?
woli se znaleść inny serwer i tam se pograć, bo uzna że serwera już nie ma.
Wątpie że Battle będzie sie chciało tyle haseł zakładać (mi by sie nie chciało)
to jest moje zdanie
P.S. Battle ma neo :p
* z niej odczytujemy kod, które posłuży nam do unbana; możemy też przeglądać rozdane bany
Unban:
Cytat: amx_unbancfg [kod]
* usuwamy bana o określonym na liście kodzie
Instalacja
plik .amxx do amxmodx/plugins/
folder cfgban/ do amdmodx/configs/
* Pliki tworzone w tym folderze są dość istotne dla działania pluginu i nie powinno się ich edytować ręcznie!
Info
Ze względów bezpieczeństwa nie upubliczniam źródła, więc chciałbym krótko opisać działanie pluginu.
Tworzona jest mini baza danych na serwerze przechowująca wszystkie informacje, a zbanowany gracz posiada klucz (kod), który go identyfikuje. Z takiej relacji wynika potrzeba unikatowości pola, więc gracz ma bana tylko na serwie, na którym go dostał. Rozwiązaniem dla sieci serwerów mogłoby być przeniesienie danych do MySQL, ale jeszcze nie powstała nawet wersja testowa takiego rozwiązanie i nie wiem czy w ogóle powstanie.
troche wysiłku, lub wyższy poziom wtajemniczenia w google.pl xD
Battle próbował wgrywać ten plugin ale on niby banował a zaraz wchodzić mogłeś ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.