Wysłany: 2010-04-05, 23:28 Nowa, lepsza, skuteczniejsza metoda banowania!
Witam
Od całkiem niedawna gram na Słupsku, ale zdążyłem zauważyć problem z banowaniem. Mianowicie zbanowany delikwent może wrócić kiedy ma zmienne IP. Postanowiłem wam podrzucić pewien plugin, który umożliwia ban na CFG gracza.
Jakie są zalety bana na cfg ?
- lista banów dla admina
- ban z powodem
- możliwość odbanowania (oprócz drogi konsolowej mamy teraz przejrzyste menu)
- wygodne, dające się konfigurować menu z powodami i czasami banów
- opcjonalnie wydruk w konsoli
- banowanie graczy, którzy opuścili serwer
Nie zakładając nowego tematu odrazu chciałbym przestawić drugą propozycje : Zastrzeganie nicków. Chodzi o to, że dany gracz, który nie chce aby jego rank ( np ) uległ zmianie bo ktoś inny go nie lubi, albo zazdrości skilla i chciał mu zrobić na złość to ustawia jego nick, a następnie gra jak najgorzej żeby zbić go z TOP15. Także wchodząc na server po ustawieniu nicku trzeba podać hasło ( jednorazowo później zapisuje się ono w cfg ). Komendę znam, ale nie chciałem szukać pluginu na marne, bo jeśli zdecydujecie, że jest to nie potrzebne to nie mam po co go szukać :).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.