Serwer Słupsk :: Serwery Counter-Strike :: CS :: AMXX :: HLDS :: Grafika ::

Przesunięty przez: Battle
2010-07-06, 19:16
[PRZECZYTAJ] Duże zmiany na forum.
Autor Wiadomość
 Battle 
Administrator

Informacje
SID: 0:1:10613320
Wysłany: 2010-02-20, 01:13   [PRZECZYTAJ] Duże zmiany na forum.

Mam na myśli kilka poważniejszych zmian co do forum/serwerów:

1. Nowy styl na forum - Koszt koło 100 zł za unikat, mam na myśli coś takiego jak www.forum.niezgody.pl , chodzi mi o taką ciemną kolorystykę z niebieskimi wstawkami. Jeżeli znajdą się chętne osoby żeby się na to zrzucić to czemu by to miało nie dojść do skutku, a myślę że dzięki temu forum dużo zyska ;-)

2. Hosting pod forum - Puki co mamy opłacany przeze mnie SMS'em :mrgreen: no ale jego jakość stoi na bardzo niskim poziomie. Napisałem o sponsoring do ChoiceIT.pl gdzie wcześniej forum stało, zobaczymy co z tego będzie. Jeżeli nie uzyskamy sponsoringu to mam na oku jedną ofertę - www.linuxpl.com - pakiet w1gb + 1gb . Hosting testowałem i sprawował się bardzo dobrze, także stoi na nim strona mojego znajomego i także mówi że nie ma z hostingiem żadnych problemów. W razie konieczności zakupu myślę że 48 zł na rok czasu to nie jest duży wydatek.

3. Serwer TP - Istotna zmiana to pomysł z przejściem na Steam. Przytrzymać przy życiu myślę że nie będzie żadnego problemu, tylko na razie się z tym wstrzymuję ponieważ może się niedługo IP zmienić na nowe. W HitMe mają być DUŻE zmiany, dzięki czemu jakość serwerów/gry będzie dużo wyższa ;-) Czas wszystko pokaże.

4. Serwer Diablo - Zakup nowego serwera. Sam tam nie gram, ponieważ nie przepadam za tym modem :mrgreen: ale robię to ze względu na dużą ilość graczy. Jak każdy wie to jakość tego serwera jest gorzej niż zerowa. Slotów mamy 22, ale niestety trzeba było zmniejszyć do 18 bo przy 22 ping nie pozwalał na normalną grę. Aktualnie serwer wyciąga średnio 20-50 fps przy pełnym zapełnieniu, co jest paranoją. Mój pomysł tu żeby zakupić serwer +20 slotów w firmie Zabijaka.pl w cenie 3 zł za slot publiczny w Warszawie !!. Jakość jak na tą cenę jest naprawdę wysoka, 230-270 fps, ping u mnie BARDZO stabilny i wynosił 22-25 ms (ani razu nie skoczyło mi do wyższych wartości) przy cl_updaterate 101 co jest bardzo dobrym wynikiem. W Zabijace jest także możliwość płatności SMS, dzięki czemu można by było wprowadzić sloty/nicki za wysłanego SMS'a dzięki czemu zawszę się trochę z nich na ten serwer uzbiera. Myślałem także żeby już zrobić go jako Steam, bądź po jakimś czasie.

Piszcie swoje sugestie/pytania.
--------------------
Płacz, stan emocjonalny, będący reakcją na strach, ból, smutek, żal.

Rower jest Bogiem, DH nałogiem, naprawa zabawą a Boxxer podstawą.

Wróbel 
Zasłużeni
natec rozpierdolka

Informacje
SID: 666
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-02-20, 01:17   

Battle napisał/a:
3. Serwer TP - Istotna zmiana to pomysł z przejściem na Steam. Przytrzymać przy życiu myślę że nie będzie żadnego problemu, tylko na razie się z tym wstrzymuję ponieważ może się niedługo IP zmienić na nowe. W HitMe mają być DUŻE zmiany, dzięki czemu jakość serwerów/gry będzie dużo wyższa ;-) Czas wszystko pokaże.

100% agree, co do reszty pkt obojetne mi to :)

Mik0 
Zasłużeni

Informacje
SID: 0:1:80252
Wysłany: 2010-02-20, 03:49   

tzn, ze nie bedzie serwera ns? Jak dla mnie kiepski pomysl. Krok ku samobojstwu serwerow slupsk.

Uzasadnienie:
Na TP gra w porywach 7-10 osób steam. Wg mnie to nie wystarczy aby ruszyc serwer (no chyba z w godzinach 18-20). Z drugiej strony gdyby zostawic serwer [TP]ns i dodac nowy steam-only, to na steam malo kto przyjdzie, wszyscy zostaja na ns. Tak wiec typowy PAT. Jesli sie mysle to poprawcie :)

p.s
zostawic serwery tak jak są, a dodac serwer steam-only, tyle ze to dodatkowy koszt przez niewiadomo jak dlugo...

1, 2 spoko, da sie oplacic
4. nie wypowiem sie bo nie gram

Gorn 
Użytkownik
GOD

Informacje
SID: 0:1:28167685
Wysłany: 2010-02-20, 05:54   

Pomysł z serwerem TP jest dość ciekawy ale jednak został bym przy ns+steam (więcej graczy). Reszta mi obojętna.

Bui 
Użytkownik
Bui aka Kochan

Informacje
Wysłany: 2010-02-20, 07:52   

Dokładnie będzie tak jak mówi Mik0 mój i kumpla wczesniejszy serwer sie tak rozpadł, grało na nim prawie że non stop 20 osób natomiast gdy przeszedł na steam było na nim w porywach do 10 osób po czym po miesiącu serwer padł na dobre,więc myśle że nie byłby to dobry pomysł. ;-)

Steam+NS wystarczy w zupełności na moje to powiększyć do 18 lub 20 slotów i byłoby git :mrgreen:

1,2. Jak najbardziej ZA będzie to miało swoje plusy, jak np. zwiększenie liczby graczy i urzytkowników na forum w dość szybkim tempie :-) co prawda admini będą mieli więcej że tak powiem "pracy" ale myślę że podołamy :-D :-P

4. Co do DM się nie wypowiadam bo nie gram i nie przepadam za tym modem.
--------------------
Opel ? NEVER !! VW ?? Forever !!
We Ride together... We Die together... VW Golf for life http://forum.vwgolf.pl/

Invisible 
Banned
Debeściak ;]

Informacje
SID: 0:1:30561262
Ostrzeżeń:
 999/3/6
Wysłany: 2010-02-20, 08:28   

@edit:

Krótko i zwięźle na temat :D

Wypowiem się z racji tej ze gram na TP.
Podobnie jak Gorn:

Ciekawy pomysł na serwer steam, aczkolwiek nie przyrównywał bym się do tego bo znam dużo ludzi (właścicieli) którzy przeszli na platformę steam i serwery się porozpadały.
--------------------

OssToPL 
Użytkownik

Informacje
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-02-20, 16:11   

Battle napisał/a:
1. Nowy styl na forum - Koszt koło 100 zł za unikat, mam na myśli coś takiego jak www.forum.niezgody.pl , chodzi mi o taką ciemną kolorystykę z niebieskimi wstawkami. Jeżeli znajdą się chętne osoby żeby się na to zrzucić to czemu by to miało nie dojść do skutku, a myślę że dzięki temu forum dużo zyska

Co do tego po co płacić aż 100 zł za unikat, jak styl do phpbb jest łatwo zrobić wystarczyło by gdyby się znalazł tylko jakiś ogarnięty graffik.

Battle napisał/a:
3. Serwer TP - Istotna zmiana to pomysł z przejściem na Steam. Przytrzymać przy życiu myślę że nie będzie żadnego problemu, tylko na razie się z tym wstrzymuję ponieważ może się niedługo IP zmienić na nowe. W HitMe mają być DUŻE zmiany, dzięki czemu jakość serwerów/gry będzie dużo wyższa Czas wszystko pokaże.

To może być samobójstwo serwera z tym steam któryś z adminów TP wpadł wcześniej na pomysł by w nagrodę za lojalność dawać konta steam może ten pomysł by był lepszy a dopiero później jak będzie wielu graczy steam na serwerze takowa zmianę wprowadzić.

Battle napisał/a:
4. Serwer Diablo - Zakup nowego serwera. Sam tam nie gram, ponieważ nie przepadam za tym modem ale robię to ze względu na dużą ilość graczy. Jak każdy wie to jakość tego serwera jest gorzej niż zerowa. Slotów mamy 22, ale niestety trzeba było zmniejszyć do 18 bo przy 22 ping nie pozwalał na normalną grę. Aktualnie serwer wyciąga średnio 20-50 fps przy pełnym zapełnieniu, co jest paranoją. Mój pomysł tu żeby zakupić serwer +20 slotów w firmie Zabijaka.pl w cenie 3 zł za slot publiczny w Warszawie !!. Jakość jak na tą cenę jest naprawdę wysoka, 230-270 fps, ping u mnie BARDZO stabilny i wynosił 22-25 ms (ani razu nie skoczyło mi do wyższych wartości) przy cl_updaterate 101 co jest bardzo dobrym wynikiem. W Zabijace jest także możliwość płatności SMS, dzięki czemu można by było wprowadzić sloty/nicki za wysłanego SMS'a dzięki czemu zawszę się trochę z nich na ten serwer uzbiera. Myślałem także żeby już zrobić go jako Steam, bądź po jakimś czasie.

Co do zmiany serwera to owszem przydało by się na coś lepszego.a co di steam tu to już całkiem nie wypali gdyż w porywach na serwerze jest z 6 graczy steam reszta serwera to ns.(to 6 to i tak bardzo dużo bo wszystkich graczy steam co graja na serwerze jest z 20)

Battle 
Administrator

Informacje
Wysłany: 2010-02-20, 17:18   

OssToPL napisał/a:
Co do zmiany serwera to owszem przydało by się na coś lepszego.a co di steam tu to już całkiem nie wypali gdyż w porywach na serwerze jest z 6 graczy steam reszta serwera to ns.(to 6 to i tak bardzo dużo bo wszystkich graczy steam co graja na serwerze jest z 20)

Dziwisz się że z taką jakością serwera nie ma żadnych steamowców ? Zobacz sobie jak wygląda sprawa na bomb-site, 32 sloty steam i ciągle jest pełny. Zresztą zrobi się na początku napewno NS jak to dojdzie do skutku a potem ew. przejście.

OssToPL napisał/a:
Co do tego po co płacić aż 100 zł za unikat, jak styl do phpbb jest łatwo zrobić wystarczyło by gdyby się znalazł tylko jakiś ogarnięty graffik.

Łatwo to jest przerobić jakiś styl, a nie zrobić od zera grafikę + kodowanie.

OssToPL napisał/a:
To może być samobójstwo serwera

Wcale nie musi tak być, wystarczy dobra reklama. Wiem bo znajomy z dzielnicy miał serwer NS+S potem przeszedł na sam Steam i nie miał żadnych problemów z ludźmi. Wystarczy naprawdę trochę chęci i pracy.
--------------------

OssToPL 
Użytkownik

Informacje
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-02-20, 17:38   

Battle napisał/a:
Łatwo to jest przerobić jakiś styl, a nie zrobić od zera grafikę + kodowanie.

i tak większość stylów to przeróbki wystarczy chwile poszukać jakiegoś ciekawego kodu a grafikę to się zawsze robi od zera w skinach do phpbb już wszystko było w takim popularnym skrypcie, jeśli chcieć jakiejś dużej oryginalności to trzeba by było coś z vbuletin po robić ale to więcej kosztuje bo oprócz szablonu jeszcze licencja kosztuje ale i vbuletin ma większe możliwości co do modyfikacji.

Battle 
Administrator

Informacje
Wysłany: 2010-02-20, 17:39   

No wiadomo ze Vbulletin lepszy, ale kosztuje sporo. Tak samo jak i wszystkie inne płatne CMS'y.
--------------------

Invisible 
Banned
Debeściak ;]

Informacje
SID: 0:1:30561262
Ostrzeżeń:
 999/3/6
Wysłany: 2010-02-20, 18:30   

IP:Board jest spoko nawet.
--------------------

Battle 
Administrator

Informacje
Wysłany: 2010-02-20, 18:45   

Li napisał/a:
IP:Board jest spoko nawet.

No jest spoko jest, ale tez kosztuje kupe hajcu. Nie pisać o płatnych CMS'ach bo jak na razie to i tak nie dojdzie do skutku, może w dalekiej przyszłości.
--------------------

Gorn 
Użytkownik
GOD

Informacje
SID: 0:1:28167685
Wysłany: 2010-02-20, 19:50   

IP.Boar-nie nadaje się na takie małe forum ^^.
vbulletin-cena odstrasza ale jest bardzo dobry i stabilny.
Smf-Jeden z lepszych darmowych cms ale mi jednak nie wpadł w oko za bardzo :P.

sporo jest tego syfu ;p lecz smf i vbulletin są najlepsze na forum :P

Battle 
Administrator

Informacje
Wysłany: 2010-02-21, 02:47   

Dobra nie kręćmy offtopu, pisać co myślicie o tych zmianach.
--------------------

Jer0 
Użytkownik

Informacje
SID: 0:0:25163913
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2010-02-21, 06:37   

ja myślę nie myśląc myślącznacznie pomyślałem o pomyśle pomysłowo myślącym zamyślonym myślami
--------------------

http://www.youtube.com/Jer0PL

..:: Wujek Google ::..

Dołaczył: 01 Lis 2007
Skad: z serwera www

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 2 
Zasady Postowania Opcje