Wysłany: 2011-05-26, 01:52 Przenosiny serwera TP do Wawy (ATM)
Jak na SB już wspomniałem że ProGamers zaproponowało mi w związku z tymi atakami DDoS i skokami pingów przenosiny serwera do Warszawy. Do tego dostaniemy także na starym IP przez 30 dni przekierowanie na nowe IP, nowy adres wyglądał by tak - 77.79.214.104:27015 (mało kogo to obchodzi i tak, no ale ). W moim przypadku ping do Wawy wygląda trochę lepiej niż do Poznania, ale to już kwestia indywidualna. Te przenosiny prawdę mówiąc były nieuniknione, jeszcze za czasów GamesNetu większość szanujących się sieci serwerów przenosiło serwery z Poznania do Wawy właśnie z powodu lagów.
W związku z tym że jest aktualnie promocja na Warszawskie serwery (5 zł slot publ., normalnie 7 zł) to wg. mnie grzech nie skorzystać. Serwer w ciągu dnia byłby już przeniesiony na nowy adres. Daje przykładowy adres IP serwera w Wawie (myślę że dobrze skonfigurowany): 193.33.34.29:27014
Co o tym myślicie ? Ja osobiście jestem za przenosinami
* temat pisany na szybko, nie czepiać się błędów :P
-------------------- Płacz, stan emocjonalny, będący reakcją na strach, ból, smutek, żal.
Rower jest Bogiem, DH nałogiem, naprawa zabawą a Boxxer podstawą.
Taniej i szybciej = lepiej. A o nowym ip bedziemy spamowac na serwie:) ludzie maja problemy ze zmianami, ale juz sporo razy sie udawało to i teraz sie uda.
Po tych przenosinach pingi skoczyły (w moim przypadku ze średniej 18 do średniej 35)...
Tak jak już wcześniej pisałem, wszystko to kwestia łącza. Ja mam u siebie 2 łącza dostępne, na mojej radiówce ping zmalał o niecałe 10ms, a z kolei na Netii podskoczył o niecałe 10 ms. Tak czy tak, tragedii nie ma, i przynajmniej nie będzie problemów z lagami
-------------------- Płacz, stan emocjonalny, będący reakcją na strach, ból, smutek, żal.
Rower jest Bogiem, DH nałogiem, naprawa zabawą a Boxxer podstawą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.