Wysłany: 2011-09-27, 20:29 [Rozwiązanie] Skaczący ping przy Wifi
Heloł.
Mam problem, wkurzający problem. Otóż mam neta z kablówki, podłączyłem sobie wifi. Jak gram w csa ping mam w granicy 60. Niestety co jakies 15-20 min ping skacze mi do poziomu 600 i oczywiście wyrzuca z gry, Trwa to jakies 3 min i zaraz wraca do normalnego poziomu. Na poczatku myslalem, ze to wina kablowki, to do nich zadzwonilem, zjebalem ich ale sprawdzil i ze u nich wszystko ok. To podlaczylem sie kablem na jakis czas zeby sprawdzic, czy faktycznie. No i na kablu gralo sie elegancko, ping byl stabilny.
Macie jakis pomysl dlaczego tak sie dzieje? Gram w zasadzie z tego samego pokoju co router. Zmienialem kanały, na kazdym bylo to samo.
Dodam ze router to tp-link tl-wr340g
Ostatnio zmieniony przez Battle 2011-10-11, 15:15, w całości zmieniany 1 raz
Jak masz Win7 to powyłączaj wszystkie oszczędzania energii dla łączności bezprzewodowej, ustaw maksymalną wydajność. Ja u siebie miałem podobny problem, co kilkanaście minut mi net sam z siebie padał podczas używania i dosłownie szlag mnie trafiał. W panelu sterowania masz "Opcje zasilania" czy coś takiego, i tam kombinuj.
-------------------- Płacz, stan emocjonalny, będący reakcją na strach, ból, smutek, żal.
Rower jest Bogiem, DH nałogiem, naprawa zabawą a Boxxer podstawą.
"Właściwości mojego komputera/Menadzer urzadzen/Karty sieciowe/ tutaj wybierasz swoją kartę WIFI, potem wchodzisz w jej Właściwości/Zarządzanie energią/ i tutaj odznacz "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" i sprawdź czy będzie dobrze. "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.