SID: 0:0:20354342 Pomógł: 35 razy Wiek: 100 Dołączył: 18 Lip 2008 Posty: 1022 Skąd: Tomaszów Maz
Wysłany: 2011-03-04, 17:40 Ścinający się cs
Yo,
zmieniłem neta na 6mb i pojawił się problem nie wiem czy związany z tą zmianą czy nie bo długo w cs'a nie grałem no ale.
Zrobiłem kompletny reinstall cs'a, troszkę się polepszyło ale nadal są ściny przy ruszaniu celownikiem, takie jakby klatkowanie.
Komp skanowany hijackthisem, nic nie wykrył.
Zrobiłbym format no ale to ostateczność, a może ktoś ma genialny pomysł to może coś zdziałamy.
Dodam że zapewne Tp przełączyło mnie na inny patch, ale to tylko powinny wzrosnąć pingi a pingi są w granicach 40 a więc jak na ten tryb połączenia dobry.
A i jeszcze jedno, na NS ten problem nie występuje.
na jakim dysku masz zainstalowanego steama :) bo jak na dysku systemowym to spróbuj przeinstalowac go na inny dysk.Później wgraj swojego konfiga,nastepnie ustaw prawidlowo rate itp na szybkosc twojego internetu. A jak to nie pomoze spróbuj przeinstalowac sterowniki od karty graficznej
tutaj masz link ktory ustawia prawidlowo rate itp :)
Pomógł: 10 razy Wiek: 18 Dołączył: 23 Lip 2009 Posty: 1010 Skąd: z doliny muminków
Wysłany: 2011-03-05, 10:32
a no właśnie... ;d to powinno też pomóc a i jeszcze jedno bo teraz doczytałem że zmieniałeś neta mi też po zmianie neta na starszym kompie steam nie działał jaką masz kartę sieciową bo może nie wyrabiać jak jest baaaaaardzo stara tak powinno być ok z kartą
--------------------
Ale.. co jest w życiu ważniejsze niż doświadczenie?
SID: 0:0:20354342 Pomógł: 35 razy Wiek: 100 Dołączył: 18 Lip 2008 Posty: 1022 Skąd: Tomaszów Maz
Wysłany: 2011-03-06, 15:59
ehh.
Przeinstalowałem sterowniki od grafiki na starsze, nadal to samo.
Ale zauważyłem jedną sprawę, mianowicie chciałem nakręcić to ścinanie na demko i pokazać na forum, ale gdy wpiszę record nazwadema to ściny odchodzą
Widi napisał/a:
a no właśnie... ;d to powinno też pomóc a i jeszcze jedno bo teraz doczytałem że zmieniałeś neta mi też po zmianie neta na starszym kompie steam nie działał jaką masz kartę sieciową bo może nie wyrabiać jak jest baaaaaardzo stara tak powinno być ok z kartą
Nie mam sieciówki ;p
Jestem podpięty przez liveboxa i złączem USB do kompa.
Wysłany: 2011-03-07, 17:48
Raczej nie jest to wina tego ponieważ wcześniej używałem tego samego antywira i problemów nie było.
A zaraz obadam obciążenie systemu.
No więc tak.
Przy włączaniu steama obciążenie procka skacze do 60 %
Przy normalnej pracy steama jest w granicach 30-45 %
Przy dodatkowo włączonym cs skacze do ~70%
Więc jak na tak stary procek nie jest źle.
Jak ktoś ma jakieś genialne pomysły to pisać, bo czuje że bez formatu się nie obejdzie.
Może jakiś bystrzacha wpadnie na pomysł do piątku bo potem nie będzie ratunku ^^
Wysłany: 2011-03-07, 19:11
Był zwykły, dałem bete zaktualizowało się ale nadal to samo.
Nawet próbowałem wyłączyć znajomych w trakcie gry bo wpadła mi taka myśl do głowy że to od tego no ale gdy nadal się ścinał to wybiłem sobie tę myśl z głowy.
I Nie wiem z czym to jest związane ale na ns choke mam 0 a na steamie skacze do 5 ;>
Wyczytałem teraz że w ustawieniach steama ustawić najlepiej łącze takie jakie mamy, ale tu się pojawia problem jest 2mb i odrazu 10 ;>
Aktualnie na 2 jest ustawione
..:: Wujek Google ::..
Dołaczył: 01 Lis 2007
Skad: z serwera www
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.