Nasz Volt zaproponował, aby przejść na Only Steam. Pomysł myślę godny przemyślenia, sam jestem jego zwolennikiem. Za przemawia na pewno duża liczba stałych graczy na serwerze TP, którzy posiadają steam, mniejsza liczba cheatów, większy prestiż serwera. Minusy - wiadomo: przez pewien czas mniej ludzi na serwerze.
Uważam jednak, iż nie można z dnia na dzień zrobić zmiany. Krok ten powinien być poprzedzony kampanią informacyjną na serwerze prowadzoną z automatu jak i adminów. Mamy wielu stałych graczy którzy nie posiadają steama. Należałoby dać im czas (2 tyg?) na to, aby zakupili sobie SIDa. Koszt wiadomo - prawie żaden, więc jak komus będzie zależało, to nie będzie to dla niego problem.
Suma sumarum na pewno pomysł dobry. Wypowiadajcie się co o tym myślicie.
te pomysl byl nie raz i wychodzilo tak ze czasami byl serwer full a czasem pusty, moim zdaniem ns+st jest dobrze, adminow jest duzo i malo co cziter zagra dlugo
A jak będzie samo steam to proszę się nie dziwić, że nikt nie gra.
Już było kilka razy zmieniane i wiecie że najlepsza opcja to steam + nonsteam.
Więc nie wiem po co tutaj kombinować, a teraz co zauważyłem to dużo mniej cziterów niż kiedyś, więc jest okey myślę.
No ale róbcie jak uważacie :)
Ja to samo ale za tydzień, wziąć się za dobrą reklamę na serwerze do NS i na innych forach za kilka dni że serwer only STEAM, zapraszać kolegów i będzie OK. Można też zrobić składkę na STEAM i konkurs dla NS. A możecie stracić takiego gracza jak LaiD ale jak napisał w innym temacie nie jest mu szkoda 12zł.
A ja ujmę to tak, dopóki nie spróbujemy to się nie dowiemy. Jestem za, bo grają u nas przeważnie sami steamowcy. Ns jest w zdecydowanej mniejszości, praktycznie wszyscy co grają to steam. Nie bójmy się zmiany na lepsze
Jak na moje można spróbować, hosting dobry, jak sam też zauważyłem to większość czasu grają sami steamowcy. Wg mnie może być tylko lepiej Jeżeli się nie uda to można zawsze przywrócić serwer po 1/2 tyg. do starego trybu.
-------------------- Płacz, stan emocjonalny, będący reakcją na strach, ból, smutek, żal.
Rower jest Bogiem, DH nałogiem, naprawa zabawą a Boxxer podstawą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.