Klikamy prawym na pulpit Właściwości / ustawienia / zaawansowane.
ustawiamy jak najwiecej częstotliwość i klikamy OK.
W swoim cfg do cs-a ustawiamy komendę fps_max "tutaj wpisujemy wartość taka ile ustawiliście Hz)
myślę ze wytłumaczyłem dobrze i czytelnie.
Ja np mam ustawione 75Hz, gram na 75fps i nawet nie skoczy fps.
Gdy miałem ustawione 75Hz i w cfg miałem fps_max 101 to fps mi skakał od 100 do 60 i był to spadek 40fps a nie 2fps ...
Uwaga: Jeżeli nie wiesz jaką maksymalną częstotliwość obsłuży twój monitor przy danej rozdzielczości, zmieniaj ją stopniowo zaczynając od 60, następnie 85, 100, 120, 140 .. Jeżeli monitor przestanie działać oznacza to że ustawiłeś zbyt wysokie odświeżanie, w tym wypadku windows powinien wrócić do poprzednich ustawień w ciągu 15 sekund, wtedy już wiesz że najwyższa częstotliwość to ta na której ostatnio działał monitor.
w systemach windows częstotliwość odświeżania w systemach i w grach jest różna. W counter-strike zmieniamy ją w następujący sposób:
1.) Wchodzimy w zakładkę Moje gry ( My games ).
2.) Klikamy prawym przyciskiem myszki na grę Counter-strike i klikamy na Właściwości ( Properties ).
3.) Klikamy na Parametry startowe
4.) Wklejamy w polu tekstowym komendę -freq XXX, gdzie XXX oznacza częstotliwość i klikamy OK.
np:
-freq 85 - ustawia częstotliwość na poziomie 85 hz
-freq 100 - ustawia częstotliwość na poziomie 100 hz
ustaw 100hz na monitorze (prawym myszki na pulpit, własciwosci, ustawienia, zaawansowane, monitor, czestotliwosc odswiezania ekranu), jedziesz od 60hz stopniowo co wartosc.. az do momentu gdy ujrzysz czarny ekran (znaczy ze nie wyrabia.) po 15 sek worci do porzedniego ustawienia i w miare mozliwosci ustaw sobie kolo 100. Dopisz sobie w konsoli "freq 100". musi zadzialac ja mam taki stary monitor, doslownie "blerwe z lumpexu " i moge nawet do 200hz docisnac.. wiec nie rozumiem co dzisiaj produkuja:D
PELE napisał/a:
Panowie ja mam maksymalnie 60 Hz odświeżanie monitora. (laptop). Czyli mogę mieć maksymalnie 60 fps?
a co do tego :) wedlug mnie tak:P bo mimo wszystko wylaczanie Vsync, zarowno na karcie i w grze (odnosze sie tu nietylko do csa ) nie pomoze jesli nie ustawisz wiecej hz na monitorze:)
oczywiscie mozesz sie zawsze zastosowac do jednej z tu podanych mozliwosci:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.