Witam. Dzisiaj dostałem bana od w.w. admina. W prawdzie tylko, albo aż na godzinę jednak uważam, że ban był całkowicie niesłuszny. Dostałem go za "rash" będąc w ct.
Możesz mi wytłumaczyć Panie admin bmW za , co ten ban ? Jeżeli jest napisane,iż mogę raszować, to czemu mam się wzbraniać ? Rozumiem,że serwer tp, bo gram na nim nie od dziś, ale jeżeli wyświetla się komunikat,że wolno raszować, to w czym problem ?
W takim razie dodam jeszcze Twoją niekonsekwencję. Wszedłeś na serwer i przez, co najmniej 5 rund afkowałeś przedłużając w ten sposób każdą rundę. Doprowadzając do frustracji praktycznie wszystkich graczy. Po zwróceniu uwagi przez któregoś z graczy abyś grał, lub wyszedł i nie utrudniał gry ogłosiłeś wszem i wobec, że musiałeś sobie przez telefon porozmawiać. Tak ciężko iść na specta ? No tak Pan admin bmW nie musi, bo... , to admin. Dodam, że afk w Twoim przypadku, to standard. I dodam, że to nie tylko moja opinia. Masz gdzieś innych graczy. Sam konsekwentnie kickujesz, lub banujesz i często nie słusznie. Myślę, że powinieneś zastanowić, że nad swoim zachowaniem..., bo kto jak kto, ale admin powinien dawać przykład. Ty dajesz przykład jak skutecznie zepsuć grę i zniechęcić gracza.
To tyle. Chciał bym usłyszeć Twoje wyjaśnienie za tego bana. Niedługo może będziesz banował za rash również tt jak zostaniesz zabity ?? Mylę się Panie bmw ?
lukipuki Admin TeamPlay lukaszenko aka ukson
Informacje
SID: 0:1:39849495 Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 20 Maj 2011 Posty: 304 Skąd: Wrocław, Szk. Poręba
Wysłany: 2011-07-17, 15:37
Wiec tak... widzę, że na SB bmw napisał, że rash znów dead'noł. Wlazłem na chwile na serwa żeby osobiście sprawdzić. No i rzeczywiście znów sie wyłączył. I jak sadze dostałeś bana za to ze rashowałeś przed wyznaczonym czasem. Pomyślałeś sobie - "o nie ma raszu a to ich zaskoczę". Ale przypominam, że to jest TP i tu obowiązują zasady. Rash jest u nas ulokowany z bardzo popularnych miejscach i czas jego wyłączenia też jest ustawiony bardzo podobnie jak na innych serwach. Wiec powinieneś odczekać a nie lecieć na fragi.
Jeśli tak było to godzina to naprawdę mała kara
-------------------- Jak to kiedyś powiedział mój dobry przyjaciel, którym jest nim dalej - Umiesz Liczyć? Licz Na Siebie.. Twoje Szczęście Innych je***..
Okej. Po części masz rację, ale tylko po części i to tej mniejszej.
Czemu gracze mają odpowiadać za, że tak powiem błędy serwera ? Jeżeli są problemy z serwerem jak właśnie anty-rash, to albo serwer się zamyka i naprawia błąd, albo pozwala się grać tak jak gra zezwala do czasu naprawy usterki. Takie jest moje zdanie. Po banie poszły komentarze od graczy w stronę bmW, że ban nie słuszny i ja również tak uważam.
Przecież nie na wszystkich serwerach granice są ustawione w tym samym miejscu. W takim wypadku jeżeli banuję się kogoś, kto granicę przekroczył znacznie, powinni również zostać zbanowane osoby, które tą granicę przekroczyli nie znacznie. Albo , albo... Albo konsekwencja i wtedy połowa graczy wylatuję z serwera, albo przymykamy oko do czasu naprawienia błędu- i tak właśnie powinno być!
Jeżeli już, to powołam się na regul. adm. Pkt. 7
§7. Zabrania się wyrzucania lub banowania bez podania przyczyny. Bezpośrednio przed wyrzuceniem gracza z serwera należy podać tego przyczynę. Przy banowaniu powód bana powinien być zwięzły i zrozumiały. Przed ukaraniem, gracza należy upomnieć.
Wystarczyło napisać na głównym, co jakiś czas, że anty-rash nie działa, ale jego przestrzeganie nie ulega zmianie~ czy coś w tym stylu. Cokolwiek. Ale po, co prawda ?
Stinger ma racje. Zawsze powinno się najpierw dawać ostrzeżenie, że chwilowo mamy awarie anty rashu i za przekroczenie granicy raszu ów gracz będzie nagrodzony kickiem bądź banem ( przynajmniej ja tak robię :D ) A co do tego przymykania oka to dany admin przymknie na jedną osobę to wszyscy zaczną i zrobi się chaos jak to zazwyczaj na FFA. Co za tym idzie? CT sobie zraszuje po czym TT pójdzie druga strona szybko na bsa podłożą pakę od tak ( bo przecież nikt go nie pilnował ) i wygrają rundę. Tak się będzie ciągnąć, ciągnąć i w końcu serwer zostanie z 4-5 osobami, bo reszta ucieknie bo TT bije. Aha i jeszcze zapomniałem o tym afk ( bmw nie obraz się :D ) musisz się ogarnąć bo nie ma Cie prawie non stop :)
nie 5 tylko 2 max 3 rozmawiałem przez telefon, było milion ostrzeżenie Data może potwierdzić :)) tyle odemnie w temacie pisałem na say @ wieć nie ma możliwości ze ktoś tego nie widział i pisałem to co mape ;)
-------------------- Ile deszczu musi spaść by brat oczyścić ziemię?
Ile wersów musisz znać by raz spojrzeć na siebie?
Ile grzechów kusi nas by świat spełnił marzenie?
Ile szczęścia może dać jedna chmura na niebie?
SID: 0:0:32595542 Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 361 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2011-07-17, 20:20
I ja jeszcze dodam, Stinger tyle juz grasz na naszym serwie i niewiesz gdzie jest rasz i kiedy sie konczy?Chyba nie wmówisz mi ze niewiesz, a ze fragi wazniejsze no to cóż... A i bmw właż na speca jak cos bo to naprawde "denerwuje"
no wiem ale czasmai przyznam się ze jak padne i wejde na facebooka :D to zapominam ze, gram :D
-------------------- Ile deszczu musi spaść by brat oczyścić ziemię?
Ile wersów musisz znać by raz spojrzeć na siebie?
Ile grzechów kusi nas by świat spełnił marzenie?
Ile szczęścia może dać jedna chmura na niebie?
Nie będę polemizował ile tych rund było. Ty uważasz, że 2,3 ja uważam, że 5. Nie, to jest sprawą istotną a,to,że robisz to regularnie. Poczytałem dzisiaj kilka postów i widzę, że kilka osób Ci, to już wypomniało a Ty dalej masz to gdzieś.
I proszę Cię... nie kłam. Data wtedy nie grał a jeżeli grał, to pod innym nickiem. Od Ciebie ostrzeżenia nie widziałem żadnego, bo takowego nie pisałeś! Ty wszedłeś w trakcie mapy (dokładnie train) i od razu afk. Po paru rundach zacząłeś grać i beż żadnego ostrzeżenia od razu zbanowałeś. Może potem! pisałeś ostrzeżenia, ale najpierw trzeba było, to zrobić a dopiero póżniej w przypadku braku reakcji banować.Ale po co ? trzeba pokazać władzę/wyższość i podnieść ciśnienie prawda ?
@loled
Nie będę nic wmawiał, bo doskonale wiem. Nie o to się rozchodzi jakbyś nie zauważył :) Przede wszystkim o, to że w takim przypadku ( nie mówię tu o cheatach czy innych gorszych "przestępstwach" ) powinno być ostrzeżenie a dopiero póżniej ban. I powinno być przypominane na głównym o braku anty-rashu.
P.S. Zawsze staram się grać tp. Ale jeżeli granicy rashu nie ma a admin nie informuję o niczym...
Taki mały off : Jak masz zamiar używać interpunkcji to stawiaj te przecinki w odpowiednich miejscach.
lukipuki Admin TeamPlay lukaszenko aka ukson
Informacje
SID: 0:1:39849495 Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 20 Maj 2011 Posty: 304 Skąd: Wrocław, Szk. Poręba
Wysłany: 2011-07-18, 16:32
Stinger71 napisał/a:
P.S. Zawsze staram się grać tp.
No właśnie to jest TP. I nawet jeśli tych linii nie ma. A ty grasz na naszym serwie już tyle czasu i wiesz ze on jest i wiesz w jakim miejscu jest usytuowany i wiesz, że czasami zdarza mu sie "paść" Powtórzę jeszcze raz - to jest TP. I to powinno bys pierwszym i najważniejszym "przypomnieniem" że się nie raszuje na początku mapy. Gdy jestem w ct to nie raszuje, tylko czekam aż sami do mnie przyjdą. Dla tego też po "reconnect" dostaje sie u nas kare, bo jest to takie samo granie na fragi jak łamanie linii raszu.
Ja bym to zamkną, bo ta rozmowa prowadzi donikąd.
-------------------- Jak to kiedyś powiedział mój dobry przyjaciel, którym jest nim dalej - Umiesz Liczyć? Licz Na Siebie.. Twoje Szczęście Innych je***..
SID: 0:0:17358658 Pomógł: 4 razy Wiek: 20 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 440 Skąd: Stolica
Wysłany: 2011-07-23, 18:04
Stinger, jak grałem to już na TP grałeś, a wtedy linie raszu były w porządku. Według mnie inni mają racje, grasz na tyle długo, że powinieneś wiedzieć od kiedy można raszować (od 1:10, nawet ja to pamiętam). Dla mnie ban słuszny, a jeśli chcesz "zaistnieć" na forum, to postaraj się z dobrej strony, a nie zaczynaj od skarg bo ktoś Ci dał bana na godzinę za coś co jest oczywiste. Dla mnie close. Więcej hałasu niż to warte.
@Wieszcz
Primo: nie powinno się uogólniać, bo ten gra tyle a ten tyle. Równie dobrze mogłem być początkującym graczem który nie zna granic raszu. Od razu zasługuję na bana ? A może wystarczy mnie tylko upomnieć ??
Uważasz że to słuszna kara dla kogoś kto np. 1-wszy raz wszedł na serwer ? Bo ja uważam że nie. A wymijanie się , że gram tyle i tyle jest bez sensu. Bo każdy powinien być tak samo traktowany nie zależnie od stażu.
Secundo: Zaistnieć ? Jakieś kompleksy masz ukryte ? Uważasz że zakładając temat chciałem się wybić ? Człowieku... w życiu prywatnym jestem człowiekiem spełnionym ( wierz mi ) na tyle że nie muszę "istnieć" na forum cs'a <lol2>
Tertio: Ty chyba nie rozumiesz sensu tematu. Przytoczyłem regulamin że admin powinien najpierw upomnieć. UPOMNIEĆ. Rozumiesz ?
Ja rozumiem że np. za cheatowanie czy gorszy wybryk ban powinien być bez ostrzeżenia i możliwie dotkliwy. Jednak w takim wypadku powinno być najpierw UPOMNIENIE/OSTRZEŻENIE. I o to się głównie rozchodzi. Inna kwestia że admin który mi go dał nie jest do końca kompetentny.Rozumiem jakbym dostał bana od np. "Miko" ( jeden z solidniejszych adminów któremu nic zarzucić nie mogę ), ale dostaję go od gościa który pół mapy przestoi na afku a banuję/kickuje jak leci. Rozumiesz ? Jak nie to przeczytaj drugi raz, bo ja drugi raz tłumaczyć tego samego każdemu nie będę.
Quatro: Zbierałeś się 5 dni aby to napisać czy 5 dni myślałeś co napisać ? Temat jak dla mnie zamknięty a Ty dalej swoje.... Jak chcesz "zaistnieć"/zabłyszczeć to udzielaj się w świeżych tematach Panie kolego.
Chciałeś błysnąć, ale Ci nie wyszło... przyke to
Sry. loled, ale musiałem mu odpowiedzieć :) To było silniejsze.
Ostatnio zmieniony przez Stinger71 2011-07-23, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
SID: 0:0:32595542 Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 361 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2011-07-23, 20:58
Sry stinger ale ty tez nie lepszy, ban dawno minął, mówisz ze tutaj cytuje "nie musisz istnieć na forum csa", a odpisujesz nie potrzebnie w temacie który powinien być juz zamknięty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Właściciel strony Serwer.Slupsk.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.